Ik ben

Nelly de Boer

Als klein meisje hield ik al van het veranderen van mijn eigen slaapkamer. Van het beetje zakgeld spaarde ik mijn eigen inboedeltje bij elkaar. Daar verfde ik de muren en de meubels. Naaide ik zelf kussentjes en probeerde allerlei decoratie op de kop te tikken om het een geheel te laten worden. In de woonkamer vond ik geregeld dat het toch veel beter kon en schoof ik met de meubels als verrassing. Tada! De creativiteit was al vroeg zichtbaar.

Mijn roots in Azië, Filipijnen om precies te zijn, geeft me veel inspiratie gegeven. Ze denken daar anders, simpeler. De materialen en de vormen. De natuur en de cultuur zorgen ervoor dat ik ook anders naar dingen, ontwerpen ben gaan kijken.

Op de middelbare school besloot ik iets met mode of interieur te gaan doen, het maakte niet uit welke. Als ik al mijn ideeën maar de vrije hand kon geven. Na de opleiding Binnenhuisarchitectuur ben ik begonnen met het inrichten van woningen. Al snel kwam ik erachter dat ik vaak op zoek ben (nog steeds) naar meubelen en decoratie die nog niet bestaan. Ik wilde zelf gaan ontwerpen en dat lijkt me nog steeds heel leuk, maar er komt nogal wat kijken bij het proces en productie. Sinds een tijdje ontwerp ik ook tuinen.

Kan niet, bestaat niet

Voor elke hobbel in de weg, elk probleem is een oplossing. Ik probeer altijd verder te denken dan de meest bewandelde paden. Ik vind het juist leuk om oplossingen aan te dragen die niet heel alledaags zijn. Maar daarom juist uniek in zijn soort. Iemand noemde mij weleens de vrouwelijke McGyver. Ik wil graag alles zelf kunnen en dus probeer ik zelf ook van alles uit. DIY projecten zijn voor mij geen onbekend terrein en zodra ik tijd en middelen heb, ben ik weer bezig het volgende in elkaar te bouwen.

Boekenverslinder

Ik vind lezen heerlijk. Ik kan mezelf écht verliezen in een goed boek. Maar ook het lezen van educatieve boeken. Ik duik graag in een onderwerp dat me interesseert om er meer over te leren.

Ontwerpen

Of het nou een interieur, een tuin, een stoel, een lamp, een kledingstuk of een schoen is. Ik lijk altijd op zoek te zijn naar ontwerpen die nog niet bestaan. Ik hou ervan om mijn creativiteit de vrije loop te laten gaan. Jammer genoeg kan ik niet alles zelf maken. Maar misschien ooit, op een dag..

Filipijnen

Dit is het land waar mijn moeder vandaan komt. Op mijn 18e bezocht ik het land pas voor het eerst en ik was op slag verliefd. Als ik daar ben, dan ben ik rustig en stroomt mijn hoofd over van de creatieve ideeën. De inspiratie hangt daar in de lucht. Op het strand, in de oude nipa hutjes, langs de watervallen door de jungle. En mijn familie. Hun perspectief op dingen die totaal anders is dan die van ons, maar in veel gevallen simpel briljant.

Reizen

En dan voornamelijk naar warme oorden. Waar jassen niet te koop zijn en slippers de standaard. Waar je tot laat buiten kan zitten met een cocktail in de hand. Zonsopkomsten of ondergangen op het strand. Ik ben geen held in het water, maar voor duiken maak ik een uitzondering. De stilte en het onderwaterleven staan hoog op mijn lijstje. Nieuwe culturen, lokaal eten en een andere taal. Het zorgt er allemaal voor dat ik me vrij voel.

Verbouwen

Ik ben gek op verbouwen. Alles eruit slopen, zien hoeveel ruimte je eigenlijk hebt met  alle mogelijkheden die tot leven komen. Het sparren, onderzoeken, passen en meten. Om het daarna weer op te bouwen tot het geheel waar je van droomde.